Tämä ansioluettelon osio on kuin hissipuhe työpaikan saamiseksi. Kerro rohkeasti saavutuksistasi, mutta vältä kehuskelevaa ja liioittelevaa sävyä. Hyvän profiilitekstin kieli on dynaamista ja se sisältää havainnollisia yksityiskohtia. On tärkeää antaa rekrytoijille kuva ammattipersoonastasi ja saavutuksistasi ohjelmistokehittäjänä. Uskalla olla luova. Älä pelkää kuulostaa mahtavalta! Itse asiassa juuri se on tärkeätä. Työnantajat haluavat tietää, mitä annettavaa sinulla on. Pidä tämä mielessäsi, kun kirjoitat profiilitekstiä. Kerro esimerkkejä saavutuksista, joista olet erityisen ylpeä. Sinulla on kahdesta neljään virkettä tilaa myydä itsesi rekrytoijille, joten anna palaa, mutta älä kuitenkaan kaunistele tosiasioita. Muista kertoa myös ominaisuuksista, jotka tekevät sinusta erinomaisen ohjelmistokehittäjän.
Kokenut ohjelmistokehittäjä, joka on perehtynyt ohjelmistojärjestelmien suunnitteluun, asennukseen, testaukseen ja ylläpitoon. Taitoni ovat monipuoliset ja kehitän niitä jatkuvasti. Käytän sujuvasti erilaisia alustoja, ohjelmistokieliä ja sulautettuja järjestelmiä. Tunnen uusimmat kehitystyökalut ja -menetelmät. Suoriudun erinomaisesti itsenäisistä projekteista, mutta toimin mielelläni myös tuotantotiimin jäsenenä.
Ohjelmistokehittäjiltä vaaditaan paljon teknistä tietoa, mutta sen lisäksi he tarvitsevat myös muita ominaisuuksia. Ansioluettelon taito-osio on tiivistelmä ammattitaidostasi. Jokainen luettelon kohta kertoo rekrytoijalle lyhyesti jotakin sinun osaamisestasi. On selvää, että ohjelmistokehittäjillä täytyy olla tiettyjä teknisiä taitoja ja että heidän täytyy seurata oman alansa kehitystä.
Mieti tarkkaan, kannattaako sinun listata ansioluetteloon urasi eri työpaikat vai projektit, joissa olet toiminut ohjelmistokehittäjänä. Huomaa, että tämä valinta vaikuttaa kuvaan, jonka annat itsestäsi työnantajalle. Kerro saavutuksistasi sekä ongelmista ja haasteista, joista olet selvinnyt eri projekteissa. Anna mahdollisimman tarkkoja, konkreettisia tietoja. Mainitse nimeltä ohjelmat, joissa olet työskennellyt, ja projektiesi saavutukset. Kirjoita työkokemus käänteisesti kronologiseen järjestykseen, jolloin viimeisin työpaikka näkyy ensimmäisenä listassa. Projektihistorian voit muotoilla eri tavalla. Yritä esimerkiksi ryhmitellä samantyyppiset projektit yhteen. Tai ryhmittele projektit sen perusteella, mikä sinun roolisi oli näissä projekteissa.
Ohjelmistokehittäjä, Akkordi Oy, Vantaa
syyskuu 2013 - syyskuu 2019
Nuorempi ohjelmistokehittäjä, Kyberkoodi Oy, Helsinki
kesäkuu 2011 - elokuu 2013
Ohjelmistokehittäjien täytyy jatkuvasti päivittää taitojaan, joten muista mainita koulutusosiossa myös suorittamasi täydennyskoulutukset. Työpaikkojen vaatimuksena on tavallisesti kandidaatin tutkinto. Jos olet valmistunut hiljattain, voit kertoa jotakin arvosanoistasi, mutta vain siinä tapauksessa että ne ovat erinomaisia. Mitä enemmän aikaa valmistumisestasi on, sitä vähemmän painoarvoa on tutkinnollasi ja arvosanoillasi. Tekniikka kehittyy jatkuvasti ja näin ollen sinun on kehitettävä myös taitojasi. Ansioluettelon koulutusosio on oikea paikka kertoa täydennyskoulutuksista, joita olet suorittanut ammattitaitosi päivittämiseksi. Jos olet suorittanut erikoistumistutkintoja, mainitse ne tässä osiossa.
Tietojenkäsittelytieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki
eeokuu 2010 - elokuu 2012
Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki
syyskuu 2006 - toukokuu 2010
Ohjelmistokehittäjänä sinulla on luultavasti silmää asiakirjojen muotoilulle. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinulla on tuntikausia aikaa hioa ansioluettelosi asettelua. Jos haluat luoda ohjelmistokehittäjän ansioluettelon nopeasti ja tehokkaasti, harkitse ansioluettelopohjan käyttämistä. Cvapp.fi-sivusto sisältää runsaan valikoiman ansioluettelopohjia, jotka on jaettu neljään kategoriaan: ammattimainen, moderni, luova ja yksinkertainen.