Työnimikkeen Markkinointi ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Markkinointi ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Markkinointialan ansioluettelon kirjoittaminen

Markkinointialan ansioluettelon laatiminen alkaa siitä, että tunnet ansioluettelon eri osiot:

  • Otsikko
  • Profiiliteksti (tunnetaan myös nimellä tiivistelmä)
  • Työkokemusosio
  • Taidot-osio
  • Koulutusosio

Onnistunut markkinointikampanja perustuu kohderyhmään kuuluvien kuluttajien tuntemiseen. Sama pätee ansioluettelon kirjoittamiseen. Perehdy yritykseen, johon olet hakemassa. Tutustu yrityksen työntekijöihin, filosofiaan, tuotteisiin ja palveluihin. Etsi mahdollisimman paljon tietoja työhönottajasta ja tulevasta esimiehestäsi. Kohdista sitten kampanjasi ja muista, että sinä itse olet markkinoimasi brändi.

Käytä ansioluettelossasi ja työhakemuksessasi johdonmukaista viestintää, sävyä ja tyyliä. Näiden ohjeiden avulla kaiken irti markkinointialan ansioluettelostasi:

  • Pidä yllä brändiäsi koko ansioluettelossa ja kirjoita ikään kuin puhuttelisit yritystä, johon olet hakemassa.
  • Luo edustava visuaalisen ensivaikutelma käyttämällä ansioluettelopohjaa, joka vastaa tyyliltään viestiäsi.
  • Hyödynnä SEO-optimointitaitojasi ja varmista, että ansioluettelosi pääsee läpi ATS-algoritmeihin perustuvasta ensimmäisestä karsinnasta.

Paras ansioluettelopohja markkinointialan asiantuntijalle

Kuvaan astuu jälleen kerran automaattinen hakijaseurantajärjestelmä ATS, joka etsii ansioluetteloista tiettyjä kriteereitä täyttäviä tietoja. Sinun kannattaa käyttää työkokemusosiossa käänteisesti kronologista järjestystä, sillä ATS on ohjelmoitu skannaamaan tiedot siinä järjestyksessä.

Käänteisesti kronologisessa ansioluettelossa haettavan työpaikan kannalta kiinnostava työkokemus esitetään alkaen viimeisimmästä työtehtävästä ja sen jälkeen palataan noin 10 vuotta ajassa taaksepäin. Tämä muoto sopii parhaiten myös markkinointialan ammattilaisille, sillä uralla eteneminen voi tapahtua eri tehtävissä opittujen taitojen myötä.

Esimerkki ansioluettelon profiilitekstistä: määrittele brändisi

Olet luova ajattelija, joka osaa herättää kiinnostusta tuotteeseen. Markkinointialan ansioluettelon profiilitekstin pitäisi olla sinulle helppo kirjoittaa, koska siinä voi käyttää vapaamuotoista tekstiä mielikuvan luomiseen. 

Kerro viestisi selkeästi. Minkä luovan markkinointikampanjan haluat nostaa tässä esiin? Mitä taitojasi haluat korostaa? Sinulla on 3–4 lausetta tilaa kertoa rekrytoijalle, miksi olet oikea ehdokas tehtävään. Varmista siis, että esimerkkisi keskittyvät yrityksen tarpeisiin.

Lisää profiilitekstiin vahvoja adjektiiveja, jotka kuvaavat sinua. Tämän osion tavoitteena on täydentää ansioluettelosi muita osia ja antaa rekrytoijalle kiinnostavia tietoja, joista voit kertoa lisää haastattelussa.

Esimerkki profiilitekstistä ansioluettelossa

Perinteiset ja uudet mediastrategiat hallitseva kokenut markkinointiasiantuntija, joka auttaa yrityksiä saavuttamaan liidien luomiseen, brändin tunnettuuteen ja käyttäjien sitoutumiseen liittyvät tavoitteet.

Esimerkki työkokemuksesta: urakarttasi

Työkokemusosio on se kohta markkinointialan ansioluettelossa, jossa kronologinen järjestys astuu kuvaan. Kerro eniten nykyisestä tai viimeisimmästä työpaikastasi ja kerro aiemmista työpaikoista tiiviimmin. Työhönottajia kiinnostaa eniten se, mitä olet tehnyt viime aikoina.

Muotoile jokainen luettelokohta ikään kuin mainostaisit tuotetta (niinhän se itse asiassa onkin!). Aloita dynaamisella verbillä, jota täydennät numerotiedoilla havainnollistaaksesi saavutuksesi mahdollisimman vaikuttavasti.

Toimi näin
  • Tuotin viikoittain 20 % enemmän liidejä päivittämällä sosiaalisen median kampanjaa joka päivä.
Älä toimi näin

Kirjoitin uuden markkinointikampanjan, joka lisäsi liidien määrää.

Muista optimoida ansioluettelosi haettavaa työpaikkaa silmällä pitäen. Keskity niihin taitoihin, joita tuleva työnantaja etsii. Jos voit osoittaa, että teet jo sitä työtä, jota olet hakemassa, aina parempi.

Esimerkki ansioluettelon työkokemusosiosta

Markkinointipäällikkö, Laakeri Oy, Helsinki
Kesäkuu 2017 – toukokuu 2021

  • Laadin ja toteutin strategisia markkinointisuunnitelmia markkinamahdollisuuksien hyödyntämiseksi ja kasvun saavuttamiseksi.
  • Arvioin yrityksen kilpailuedellytyksiä ja määrittelin toteutettavat liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelmat.
  • Kehitin markkinointisuunnitelman, joka edisti brändin tunnettuutta ja toi viestit tehokkaasti markkinoille.
  • Johdin yrityksen strategiaa, sisältöä ja luovia aloitteita täysin integroitua markkinointiviestintää varten.
  • Hallinnoin menestyksekkäästi yrityksen sosiaalisen median tilejä.
  • Kehitin ja hallinnoin sähköpostikampanjoita.

 

Sisältömarkkinoinnin asiantuntija, Laatupuu, Helsinki
Lokakuu 2014 – toukokuu 2017

  • Loin mielenkiintoista ja hyvin tutkittua sisältöä, joka lisäsi sosiaalisen median liikennettä ja sitoutti lukijoita ja asiakkaita.
  • Loin sosiaalista sisältöä Laatupuun kulttuurin ja viestin edistämiseksi.
  • Tein yhteistyötä sisältötiimin kanssa erinomaisen toimituksellisen kalenterin ylläpitämiseksi.
  • Tutkin markkinasuuntauksia uusien markkinointi- ja tuotemahdollisuuksien tunnistamiseksi.
  • Työskentelin sellaisten luovien ideoiden ja lähestymistapojen edistämiseksi, jotka hyödyttivät

Esimerkki ansioluettelon taidot-osiosta: älykästä sisältöä

Markkinointialan asiantuntijana tiedät, että jos et kiinnitä kohdehenkilöidesi huomiota muutamassa sekunnissa, he siirtyvät seuraavaan mainokseen. Siksi taidot-osio on niin tärkeä markkinointialan ansioluettelossa. Monet rekrytoijat vilkaisevat ensimmäisenä tätä osiota saadakseen nopeasti kuva siitä, mitä taitoja sinulla on. Jos listasi on lyhyt, he siirtyvät seuraavaan ansioluetteloon.

Tämä osio on helpoin muokata ATS-järjestelmän vaatimuksia vastaavaksi, joten aloita brändäys täältä räätälöidessäsi ansioluetteloa eri työpaikkoja varten. Varmista, että tässä luetellut taidot sopivat yhteen muiden osioiden kanssa ja muodostavat yhtenäisen kuvan kyvyistäsi.

Esimerkki markkinointialan ansioluettelon koulutusosiosta

Luettele markkinointialan ansioluettelon koulutusosiossa tutkintosi. Useimmat markkinoinnin johtotehtävät edellyttävät kandidaatin tutkintoa. Jos sinulla on maisterin tutkinto tai sitä korkeampi tutkinto, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita.

Olet luultavasti oppinut monia taitoja työssäsi, mutta jos olet käynyt kursseja, jotka parantavat hakukelpoisuuttasi, mainitse myös ne tässä.

Esimerkki ansioluettelon koulutusosiosta

Tradenomi (AMK), myynti ja markkinointi, Laurea, Vantaa
Syyskuu 2010 – toukokuu 2014

 

Ylioppilastutkinto, Tikkurilan lukio, Vantaa
Syyskuu 2007 – toukokuu 2010

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo