Työnimikkeen Kassatyöntekijä ansioluetteloesimerkki ja kirjoitusohjeet

Testattu ammattikohtainen ansioluetteloesimerkki, joka auttaa sinua saamaan uuden työpaikan vuonna 2024. Voit muokata tästä työnimikkeen Kassatyöntekijä ansioluetteloesimerkistä oman ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Lisää omat tietosi ja lataa ansioluettelo, minkä jälkeen voit aloittaa työnhaun vaikka jo tänään!
Muokkaa tätä ansioluetteloa

Näin kirjoitat kassatyöntekijän ansioluettelon

Kassatyöntekijän ansioluettelosta tulee ilmetä hakijan kyky auttaa myymälöiden asiakkaita ostosten tekemisen ja maksun suorittamisen aikana. On tärkeää, että ansioluettelosi profiiliosio on näyttävä ja että mainitset siinä ominaisuuksia ja taitoja, jotka ovat kassatyöntekijän työssä tärkeitä. Työkokemuksessa on hyvä mainita tärkeimmät työpaikat painottaen erityisesti kokemusta kassatyöstä. Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, voit mainita tärkeitä kokemuksia, yhdistysten tai järjestöjen jäsenyyksiä ja kiinnostavia harrastuksia. Laadi ansioluetteloosi myös taito-osio ja muista mainita sekä pehmeitä että kovia taitoja, jotka ovat tärkeitä kassatyössä. On aina hyvä lukea työpaikkailmoitus tarkasti ja sisällyttää siinä vaadittavia taitoja ansioluetteloon. Kassatyöntekijän ansioluettelon tärkein tavoite on näyttää työhönottajalle, että ole luotettava, järjestelmällinen ja ahkera työntekijä, joka pystyy työskentelemään tehokkaasti jälleenmyyntitehtävissä.

Esimerkki Profiilista

Sisällytä tähän kohtaan tärkeimmät saavutuksesi ja taitosi. Keskity työpaikkoihin ja saavutuksiin, joista olet ylpeä, ja kiinnitä huomiota vaikuttavimpiin taitoihisi. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki

Innostunut ja luotettava kassatyöntekijä, hymyilevä asiakaspalvelun ammattilainen. Järjestelmällinen, tarkka ja kokenut kassan laskemisessa ja inventaarion suorittamisessa. Useiden vuosien kokemus eri tehtävistä jälleenmyyntialalla. 

Esimerkki työkokemuksen muotoilusta

Luettele kaikki työpaikat, jotka ovat oleellisia kassatyön kannalta, sekä työpaikat, joiden toimenkuva ja/tai vaadittavat taidot ovat osittain samoja kuin kassatyössä. Muista käyttää dynaamisia verbejä ja mainitse ansiot ja saavutukset, jotka todistavat sinun olevan erinomainen ehdokas tähän työpaikkaan. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • Tervehdin asiakkaita hymyillen ja rohkaisin heitä antamaan palautetta ostoskokemuksestaan.
  • Käsittelin tuotteita varoen ja pakkasin ne huolellisesti.
  • Käsittelin asiakkaiden valituksen ammattimaisesti ja ystävällisesti.
  • Tunsin kaikki voimassa olevat tarjoukset.
  • Estin pitkät odotusajat ja varmistin miellyttävän ostoskokemuksen skannaamalla tuotteet nopeasti.
  • Ohjasin uusia kassa- ja muita työntekijöitä.
  • Tein tarpeen mukaan ylimääräisiä työvuoroja.
  • Olin täsmällinen ja ammattimainen kaikissa työtilanteissa.

Esimerkki Koulutuksesta

Luettele tässä kohdassa kaikki suorittamasi tutkinnot. Myös erilaiset kunniamaininnat ja stipendit on hyvä mainita tässä kohtaa. Jos olet suorittanut alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, ylioppilastutkintoa ei tarvitse mainita. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • 2014–2016 Liiketoiminnan perustutkinto, Tampereen seudun ammattiopisto               Tampere
  • 2011–2014 Lempäälän lukio, lukion päästötodistus Lempäälä

Esimerkki Taidoista

Kassatyöntekijän ansioluettelo sisältää oleellisia taitoja, joita työnantaja etsii työnhakijassa. Muista lukea työpaikkailmoitus tarkasti ja sisällyttää mahdollisimman monta siinä vaadittavista taidoista ansioluetteloosi. Katso esimerkkejä seuraavassa.

Esimerkki
  • Erinomainen organisaatiokyky
  • Loistavat asiakaspalvelutaidot
  • Vahvat matemaattiset taidot
  • Tiimityötaidot
  • Monisuorittamisen taidot
  • Rehellisyys ja luotettavuus

Mitä kassatyöntekijän toimenkuvaan kuuluu?

Kassatyöntekijät työskentelevät vähittäismyymälöissä auttaen asiakkaita tuotteiden valitsemisessa, maksamisessa ja palauttamisessa. Kassatyöntekijän täytyy tuntea myymälän tuotteet ja tarjoukset ja tarjota asiakkaalle mahdollisimman hyvää palvelua. Kassatyöntekijällä tulee olla hyvät perustaidot laskemisessa ja hänen täytyy hoitaa maksusuoritukset tarkasti ja nopeasti. Hänen tulee tehdä yhteistyötä tiimin muiden jäsenten kanssa ja suorittaa hänelle annetut tehtävät. Koska työtehtävään kuuluu rahan käsittelyä, rehellisyys ja luotettavuus ovat kassatyöntekijän tärkeitä ominaisuuksia. Kassatyöntekijöiltä odotetaan usein, että he auttavat myös muissa tehtävissä, jotka vaihtelevat myymälän luonteen mukaan.

Luo ansioluettelo 15 minuutissa
Käytä ammattimaisia, käytännössä testattuja ansioluettelopohjia, sillä niiden avulla voit laatia sellaisen ansioluettelon, jota työnantajat odottavat.
Luo ansioluettelo