Olet alasi monitaituri, mutta kuinka näytät sen työpaikkaa hakiessasi? Hyvä Full Stack -kehittäjän ansioluettelo heijastaa kattavaa osaamistasi ja saa työhönottajien huomion kiinnittymään taitoihisi.
Totuus on, että vaikka Full Stack -kehittäjille näyttää olevan paljon työpaikkoja tarjolla, et halua mitä tahansa paikkaa, vaan juuri sen oikean paikan. Erinomainen ansioluettelo auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.
Tämä kirjoitusopas ja siihen liittyvät ansioluetteloesimerkit auttavat sinua luomaan ansioluettelon, joka antaa sinusta ammattimaisen kuvan ja korostaa ainutlaatuisia saavutuksiasi.
Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:
Full Stack -kehittäjä on hybridiosaaja, joka hallitsee sekä front end- että back end-kehityksen. Hänen asiantuntemuksensa ulottuu monista koodausalakohteista ja tietokannoista UI/UX-hallintaan ja graafiseen suunnitteluun.
Full Stack -kehittäjät työskentelevät sekä asiakas- että palvelinpuolella toimien sillanrakentajina näiden välillä. Heidän tavoitteenaan on luoda skaalautuvia verkkosovelluksia kirjoittamalla ja testaamalla koodia, rakentamalla tietokantoja ja palvelimia sekä luomalla API:ta ja muita palveluita. Heidän on tunnettava kaikki ohjelmistokehityksen osa-alueet ja oltava vähintään yhden osa-alueen asiantuntija.
Kokeneille Full Stack -kehittäjille työmarkkinatilanne on edelleen erittäin hyvä. Marbles.fi-rekrytointipalvelun mukaan Full Stack -kehittäjällä eli Full Stack -devaajalla on yleensä tietojenkäsittelytieteen kandidaatintutkinto, mutta alalla on myös paljon työssään oppineita. Full Stack -kehittäjät ovat haluttuja osaajia pienemmissä yrityksissä, sillä he voivat vastata yksin sivuston pyörittämisestä ja kehittämisestä.
Marbles.fi-sivuston tietojen perusteella Full Stack -kehittäjän palkkataso on 5 000–6 000 euroa kuukaudessa.
Rekrytoijien toivelistalla kolme tärkeintä taitoa ovat:
Kolme tärkeintä kieltä ovat:
Lähde: Tech Hiring Survey 2022
Ansioluettelon rakenne on ratkaisevan tärkeä. Jotta rekrytoijat löytävät hakemansa tiedot helposti, ansioluettelo kannattaa jakaa seuraaviin osioihin:
Tutustu tulevaan työnantajaan niin hyvin, että osaat mukauttaa ansioluettelosi sävyn yrityksen kulttuuriin ja imagoon.
Yleensä suosittelemme käyttämään ansioluettelossa käänteisesti kronologista rakennetta, sillä se auttaa rekrytoijia löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti. Full Stack -kehittäjänä sinä muodostat kuitenkin poikkeuksen ja suosittelemme sinua käyttämään toiminnallista ansioluetteloa, koska sinulla on erittäin teknisiä ja monipuolisia taitoja.
Toiminnallisessa ansioluettelossa taidot-osuutta voidaan laajentaa käsittämään yksityiskohtaisesti kaikki työnhakijan tekninen asiantuntemus. Vastaavasti voit lyhentää työkokemusosiota. Vain sinä voit päättää, mikä kuvastaa kokemustasi parhaiten.
Suosittelemme suhtautumaan kirjoittamiseen joustavasti: Ansioluettelo on elävä asiakirja, joka räätälöidään erikseen jokaista työpaikkaa varten, ja voit aina muuttaa sen muotoa työhakemukseesi sopivaksi.
ATS-algoritmit
Meidän ei tarvitse kertoa sinulle, miten algoritmit toimivat, mutta haluamme muistuttaa, että ansioluettelosi on läpäistävä automaattisen hakijaseurantajärjestelmän (ATS) seula ennen kuin se päätyy ihmisen luettavaksi. Käytä ansioluettelossa työpaikkailmoituksen sisältämiä avainsanoja ja lauseita, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi päästä läpi ATS-karsinnasta.
Ennen kuin siirrymme käsittelemään Full Stack -kehittäjän ansioluettelon sisältöä, puhutaan hetki otsikosta. Otsikko on tietenkin osa sisältöä, mutta se on myös ansioluettelosi tärkein graafinen elementti. Vaikka ansioluettelon sisältö on ratkaisevan tärkeää, visuaalinen ilme voi antaa sille voimaa ja saada sen erottumaan joukosta. Edustavan ansioluettelon nähdessään työhönottaja ymmärtää, että olet harvinainen löytö.
Osoita muotoilijan taitosi liikaa kikkailematta ja varmista, että yhteystietosi ovat selvästi näkyvissä.
Profiiliteksti sijaitsee aitiopaikalla ansioluettelon yläreunassa. Vaikka se ei ehkä ole ensimmäinen asia, johon rekrytoijat kiinnittävät huomionsa, sen rooli on ratkaisevan tärkeä.
Otsikossa pääset esittelemään muotoilutaitojasi, kun taas profiilitekstissä voit kertoa urasi suurimmasta saavutuksesta. Profiilitekstissä, josta käytetään myös nimeä esittelyteksti, saat tilaisuuden hieman kehua itseäsi (mutta vain hieman, ethän halua kuulostaa ylimieliseltä).
Sinulla on 3–4 lausetta tilaa antaa yleiskatsaus urastasi, työtyylistäsi ja lisäarvosta, jonka tuot mahdolliselle työnantajallesi. Jos tämä kuulostaa ylivoimaiselta, seuraavista kysymyksistä voi olla apua:
Näihin kysymyksiin vastaaminen voi auttaa tämän vapaamuotoisen kappaleen jäsentelyssä.
Full Stack -kehittäjä, joka osaa työskennellä sekä front end- että back end-kehitysprosesseissa. Taitava ohjelmoinnin suunnittelussa ja kehittämisessä sekä toiminnallisten spesifikaatioiden toteuttamisessa.
Full Stack -kehittäjät ovat varsinaisia monitaitureita ja heidän kannattaa merkitä ansioluettelon työkokemusosioon sellaiset työpaikat, jotka antavat työhönottajalle käsityksen heidän laajasta taitovalikoimastaan. Saavutuksia on hyvä havainnollistaa mahdollisuuksien mukaan numerotiedoin.
Vältä hukkaamasta tilaa tarpeettomilla lauseilla kuten "Olin vastuussa" ja "Tässä roolissa minä." Käytä sen sijaan luettelomuotoa ja aloita kukin luettelokohta dynaamisella verbillä, joka kuvaa mitä teit. Lisää kuvaukseen saavutus, johon toimintasi johti.
Kerro kaikkein yksityiskohtaisimmin viimeisimmästä työpaikastasi. Ensimmäistä työpaikkaa ei tarvitse mainita, jos olet edennyt urallasi ja sinulla on suurempia saavutuksia korostettavanasi.
Full Stack -kehittäjä paikassa Excel-tekniikka, Helsinki
Syyskuu 2018 - Syyskuu 2022
Full Stack -kehittäjä paikassa Socca oy, Helsinki
Huhtikuu 2014 - Syyskuu 2018
Monipuoliset taitosi ovat suurin myyntivalttisi, joten harkitse joko edellä mainitun toiminnallisen ansioluettelorakenteen käyttöä tai panosta erityisen paljon näyttävään esitykseen. Helpota rekrytoijien elämää järjestämällä taitosi helposti hahmotettaviin kategorioihin, kuten esimerkiksi front end, back end, suunnittelu ja pehmeät taidot. Katso seuraavassa esimerkki taidot-osiosta.
Seuraavat taidot ovat Springboardin mukaan välttämättömiä Full Stack -kehittäjälle, joten ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan lisätä ansioluetteloon.
Frontend | Backend | Muut | Pehmeät taidot |
HTML | Node.js | Verkkorakenne | Tarkkuus |
CSS | Ruby on Rails | Git and GitHub | Järjestelmällisyys |
ReactJS | Python | HTTP ja REST | Priorisointi |
AJAX | SQL | Tietokannan varastointi | Viestintä |
jQuery | Flask | Suunnittelun perusteet | |
NPM |
Työpaikkailmoituksen analysointi voi auttaa valitsemaan haettavan työpaikan kannalta oleellisia taitoja ansioluetteloon.
Saavutuksesi Full Stack -kehittäjänä merkitsevät enemmän kuin koulutuksesi – ellet ole vasta aloittamassa uraasi. Koulutusosioon riittää yksinkertainen luettelo korkeakoulututkinnoistasi.
Monilla Full Stack -kehittäjillä ei ole tietojenkäsittelytieteen tutkintoa, ja riippuu työnantajasta, vaaditaanko työhön IT-alan tutkinto. Jos olet suorittanut kandidaatin tutkintoa korkeamman tutkinnon, voit jättää ylioppilastutkinnon pois tästä osiosta.
Lisäosiot
Jos sinulla on enemmän kuin muutama sertifikaatti tai alan palkinto, voit lisätä ansioluetteloon osion niiden esittelyyn. Online-ansioluettelotyökalumme lisäosion luominen onnistuu muutamalla napsautuksella.
Tietojenkäsittelytieteen maisteri, Helsingin yliopisto, Helsinki
Syyskuu 2012 - Toukokuu 2014
Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2009 - Toukokuu 2012
Full Stack -kehittäjänä sinulla on tietoa UX-suunnittelusta, joten sovella näitä periaatteita ansioluettelosi ulkoasuun. Keskity sisältöön ja suunnittele ulkoasu niin, että työhönottajat saavat sinusta haluamasi kuvan.
Kerrataan vielä tärkeimmät ohjeet. Ja muistathan, että kaikkein helpommalla pääset valitsemalla Cvapp.fi-palvelusta valmiin ansioluettelopohjan.